Πρώτη μου προσπάθεια, θα δούμε αν θα είναι καλό το αποτέλεσμα.
Από 5-6 ρόδια, ώριμα και μεγαλούτσικα, πήρα όλα τα σπόρια και τα έβαλα σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με την ζάχαρη και ένα μικρό κομματάκι κανέλα.
Για κάθε 100 γραμμάρια ρόδι έβαλε 60 γραμμάρια ζάχαρη
Αφού τα ανακάτεψα καλά, τα άφησα 2 μέρες σε ζεστό μέρος, ευτυχώς είχε αρκετό ήλιο και μετά το έβαλα 4-5 μέρες στο ψυγείο.
Η ζάχαρη είχε λιώσει τελείως.
Το πέρασα πρώτα από σουρωτήρι και μετά από φίλτρο καφέ και πρόσθεσα για κάθε δύο φλυτζάνια σιρόπι 1,5 φλυτζάνι βότκα.
Έβαλα το βάζο πάλι στο ψυγείο. Περίμενα λίγες μέρες για να είναι έτοιμο.
Την ιδέα πήρα από το μπλοκ :http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr
Και έτοιμο το λικεράκι, γλυκόπιοτο και αρωματικό:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου